آموزش تخصصی مزاج شناسی از 0 تا 100
مزاج شناسی انسان و بیماریها، به طورکلی به شناخت طبایع و درک درست از عناصر چهارگانه برمی گردد. دید درست به طبیعت و تامل در آن باعث شناخت درست نسبت به محیط و در عین حال خود انسان میشود که این امر از مهمترین پایه های شناخت و درمان طبیبان کهن بوده است. به طوری که مزاج خوراکی ها،درجات و مصلحات آن، به دوران پیش از سقراط برمیگردد. کتاب هایی که در زمینه شناخت گیاهان، مفردات و داروهای گیاهی نوشته شده اند به این مباحث اشارات زیادی کرده اند .
اهمیت مزاج شناسی و مصلحات در مصرف خوراک های روزانه خود را نشان میدهد به طوری وقتی ماست میخوریم و سردرد میگیریم یا زمانی که گوشت میخوریم و پا درد میگیریم و هر زمان دیگری که بیماری در ما بروز میکند تمام این موارد بستگی به مزاج ومصلحات دارد .
سرمنشا بیشتر بیماریها خوراکهای روزانه اند و اگر بدانیم این خوراکها را چه زمانی و به همراه کدام خوراکی دیگری (به طورمصلح) مصرف کنیم، جلوی بسیاری از بیماری ها را میگیریم و به سلامت بدن کمک می کنیم.
مصلحات یا صلح دهنده ها یا تصحیح کننده ها صرفا خوراک هایی با مزاج عکس نیستند، هر خوراکی یک یا چند مصلح خوراکی دیگر دارد که به عملکرد صحیح آن خوراک در بدن کمک شایانی میکند و باعث بهبود عوارض احتمالی میشود .
به طور مثال ماست دارای مزاج سرد و تر است و یبوست ایجاد میکند، مصلح ماست، تخم زنیان و پودر سداب است. زنیان، گرم و خشک است و مزاج سرد ماست را معتدل رو به گرم میکند. سداب سرد و خشک است و باعث جلوگیری از یبوست ناشی از ماست میشود .
علم مزاج شناسی چیست و چه مزایایی دارد؟
مزاج شناسی، علم گستردهای است که کاربردهای جالبی برای تشخیص مشخصات فیزیکی و روحی هر فرد دارد و در تشخیص انواع بیماریها و درمان آنها بسیار کارآمد است. هر غذایی که میخوریم، تأثیرات مهمی بر تمامی اعضای بدن ما میگذارد. با شناسایی مزاج خود میتوانیم از خوردن غذاهایی که برای ما مشکلساز میشوند، پرهیز کنیم و بالعکس، غذاهایی که برای ما مفید هستند و به ذخیرهسازی بیشتر انرژی کمک میکنند را بشناسیم. بین تمامی فاکتورهای سبک زندگی، رژیم غذایی به مراتب مؤثرترین و سادهترین عاملی است که میتواند به طور کامل تحت کنترل شما باشد .
بررسی دقیق انواع مزاج از طریق مزاج شناسی
در حالت کلی، دو نوع مزاج داریم که در مفهوم با یکدیگر متفاوت هستند :
مزاج ذاتی
مزاج ناشی از بیماری
در علم مزاج شناسی، تمامی مواد غذایی با توجه به اینکه گرم، سرد، تر یا خشک هستند، طبقهبندی میشوند. این طبقهبندی غذاها، به مزاجهای مختلف و تأثیراتی که هر یک از این مزاجها بر روی خلق و خو و شرایط فیزیکی فرد میگذارد، مرتبط است. برای مثال شیر، گرم و تر است. مرغ، گرم و خشک است. اگر مواد غذایی که منطبق بر مزاج شخص است، بیش از حد مصرف شود، برای مثال مزاج فرد سرد است و بیشتر، مواد سرد مصرف کند میتواند بر سلامت شخص تأثیر منفی بگذارد و بالعکس .
افراد با مزاج سرد و خشک(سودا) چه ویژگی هایی دارند؟
به طور معمول،افرادی که دارای مزاج سودایی هستند از لحاظ روحی افرادی شکننده و عصبی،ریزبین،باهوش،تندخو و دیرباور،منظم،ناآرام،گوشه گیر،سرد و ناامید هستند .
از دید ظاهری افراد سودایی لاغر اندام،استخوانی،سفید رنگ(البته در سیاه پوست ها نشان رنگ پوست ملاک نیست و از زبان و چشم بیشتر میتوان تشخیص ظاهری داد) زبانشان سفید و باریک،موهای پرپشت و صاف،دور چشم ها گود و کبود ،سریع و چالاک و اندامشان کشیده است .
مشخصات کلی افراد با مزاج سرد و خشک: افراد با مزاج سرد و خشک، بدن استخوانی و باریک اندام، با مفاصل کوچک و لاغر دارند. دارای پوست سرد، خشک و بافت زبر هستند. موهایی نازک، زبر، تیره و خشک، چشمهایی کوچک و صدایی ملایم دارند اما سریع صحبت میکنند. افراد با مزاج سرد و خشک افرادی متفکر، اهل مدیریت و تفکر هنری، تحلیلگر و کمالگرا هستند.
ترسو و مضطرب بوده و حافظه کوتاه مدت خوبی دارند. اشتهای آنها متغیر است. از نظر فعالیتهای فیزیکی باثبات، مرتب، منظم و فعال هستند. از نظر روحی حالت بیقراری دارند و حساس و شکننده هستند. افراد با این مزاج دارای قدرت تصور بالایی هستند و شرایط سرد و خشک را نمیتوانند تحمل کنند. زیاد عرق نمیکنند و تمایل به بیخوابی دارند
افراد با مزاج سرد و تر (بلغم) چه ویژگی هایی دارند؟
به طور معمول افرادی که مزاج بلغمی دارند از لحاظ روحی افرادی زودباور،آرام،سر به زیر،کند،گوشه گیر،افسرده و سرد هستند .
از دید ظاهری افراد بلغمی چاق،سفید،موی زیاد(در مردها ازهر نقطه ای که یک موبه طور معمول در می آید در این افراد دو تار مو در می آید) زبانی سفید و کلفت،دور چشم ها سیاه و پف کرده(پشت پلک ها پف کرده و زیر چشم گود رفته) و اندامشان کوتاه و توپر است .
مشخصات کلی: افراد با مزاج سرد و تر از نظر استخوانبندی درشت و چاق بوده و استعداد اضافه وزن دارند. استخوانبندی آنها به درشتی افراد با مزاج گرم و تر نیست، بلکه ویژگی اصلی آنها افزایش توده چربی بدن و چاقی است. افراد با این مزاج دارای پوست سرد، مرطوب و نرم هستند، رنگ پوست آنها روشن است و موهایی نازک، روشن و چرب، چشمهایی درشت و تن صدای پایینی دارند. شخصیت این افراد آرام است و شنوندههای خوبی هستند. از نظر احساسی، ترسو و خجالتی هستند اما اعتماد به نفس بالایی دارند.
اشتهای آنها ثابت و معمولی است، میتوانند وعدههای غذایی خود را به راحتی حذف کنند و احساس تشنگی کمی میکنند. از نظر فیزیکی استقامت ندارند و فعالیت ذهنی آنها آهسته است. افراد با این مزاج، شرایط مرطوب و سرد را نمیتوانند تحمل کنند، کم عرق میکنند، خواب آنها سنگین است و ۸ ساعت یا ساعات بیشتری برای خوابیدن در روز احتیاج دارند
افراد با مزاج گرم و تر (دموی) چه ویژگی هایی دارند؟
به طور معمول افرادی که دارای مزاج دموی انداز لحاظ روحی خوش اخلاق،شوخ،خودمحور،مهربان،شلخته،زودباور و پر روحیه هستند .
از دید ظاهری افراد دموی درشت اندام،سرخ گون،سینه ستبر،ماهیچه ای،زبانی قرمز و کلفت،چشم های درشت،سری کم مو(از وسط شروع به ریزش میکند) و در بدن پر مو هستند .
خلاصه مشخصات: افراد دارای مزاج گرم و تر دارای بدن تنومند و پرگوشت، استخوانبندی درشت و عضلانی، پوست نرم و متعادل هستند. بدن آنها گرم و رنگ پوست آنها مایل به قرمز است. دارای موهای ضخیم، پرپشت و چرب هستند و مویرگهای آنها برجسته به نظر میآید. این افراد، شخصیتی متقاعدکننده، دوستانه، منعطف، بذلهگو، خیالباف، عاطفی، شاد، جسورانه، هیجان زده و نگران دارند. همچنین حافظه و استقامت فیزیکی خوبی دارند و از نظر فعالیت بدنی فعال هستند. افراد با مزاج گرم و تر، تحمل شرایط گرم و مرطوب را نداشته و خواب آنها عمیق است
افراد با مزاج گرم و خشک (صفراوی) چه ویژگی هایی دارند؟
به طور معمول افراد صفراوی مزاج از لحاظ روحی تندخو،آتشی،ستیزه جو،کینه ای، باهوش، سریع، خوش صحبت،زودجوش و پر روحیه هستند .
از دید ظاهری افراد صفراوی لاغر اندام،زردپوست (درسیاه پوست ها چشمانشان زرد است)، چالاک،کم مو در سر(از پیشانی شروع به ریزش میکند)،زبان ترک خورده،سفیده چشم ها زرد،بینی ای خشک و انگشتان کشیده ای دارند .
هر فرد با هر مزاج غالب خاص مترصد به یک سری از بیماری ها یا به تعبیری دیگر عارضه هایی است که این عوامل را میتوان مدیریت کرد .
تعادل ایجاد کردن در بدن صرفا خوردن خوراک مناسب نیست بلکه باید به مصلحات ،تعادل میان مصلحات،زمان مصرف و شرایط اقلیمی نیز توجه شود .
زمانی که فردی دارای مزاج صفراوی است،یعنی بدنی در حالت گرم و خشک دارد،این طبیعت خواستار تعادل است و باید مواد خوراکی خود را کمی مرطوب تر و سردتر انتخاب کند.در غیر این صورت با مصرف کردن خوراک های گرم،به گرمی بدن خود دامن زده و از حالت مترصد به یک عارضه به مرحله اتفاق افتادن این امر میرسد،یعنی فردی با مزاج صفراوی که مترصد بیماری کبدی است،با مصرف کردن خوراک های گرم و خشک، کبد خود را در معرض بیماری قرار داده است .
مشخصات کلی: افراد با مزاج گرم و خشک، از نظر اسکلت بدنی، مفاصل درشت و محکمی دارند. دارای پوست خشک، موهایی زبر، کمپشت و چشمانی درشت هستند. افراد با مزاج گرم و خشک افرادی زیرک، سخاوتمند، رک گو، عاطفی، با حافظه قوی و اشتهای خوبند. این افراد زود عصبانی شده و از این شاخه به آن شاخه میپرند. آنها از نظر فعالیت فیزیکی بسیار فعال و از نظر فعالیتهای ذهنی بسیار دقیق و منظم هستند. این افراد شرایط گرم و خشک را تحمل نمیکنند و ۵ تا ۶ ساعت خواب روزانه برای آنها کافی است.
آموزش مزاج شناسی بصورت تخصصی در راشا افق برگزار می گردد برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید